Kommunen beviljar bygglov för lantligt placerade bostadshus

Samhällsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för tre enbostadshus.

kartöversikt över området där det ska byggas nytt

Det gäller fastigheterna Smedsta 3:7 utanför Malmköping, Bettna Ökna 2:3 i Bettna och Mellösa Vik 1:147 i Mellösa. Trenden fortsätter från förra året och visar på en ökad efterfrågan på attraktiva boendemiljöer på landsbygden.

- Det är verkligen en spännande tid för markägare, företag och kommun att dra nytta av denna trend och presentera användbar mark för potentiella boende, säger Åke Karlsson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Nämnden i Flens kommun spelar en viktig roll genom att underlätta en smidig bygglovsprocess, vilket är avgörande för att främja tillväxten i området.Vi vill arbeta för att minska regelkrångel och främja landsbygdsutveckling.

Nämnden har även gett tillstånd för uppförandet av en kommunikationsmast vid vattentornet. Denna mast kommer att skapa utmärkta förutsättningar för 5G i Flens tätort och öppna upp för ytterligare tekniska framsteg. Detta är ett spännande steg framåt för Flen och ett bevis på att tillväxt och landsbygdsutveckling går hand i hand.

Vi ser fram emot att se hur bygglovet kan bli till ett positivt och berikande tillskott till Flens kommuns samhällsstruktur!

Bettna Ökna 2:3

kartöversikt över byggnadsområde

Mellösa Vik 1:147

kartöversikt över byggnadsområde

Smedsta 3:7

kartöversikt över byggnadsområde
17 maj 2024